Zahvala sodelujo─Źim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2017

Iskrena hvala za darovanih┬á157.499,00 EUR za pomo─Ź dru┼żinam v stiski. Leto┼ínji 27. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal nocoj, v sredo, 29. novembra 2017, je v dvorano Golovec v Celju ter pred televizijske ekrane in radijske postaje ponovno privabil ljudi, ki jim ni vseeno za dru┼żine v stiski. Sceno koncerta so tudi tokrat obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas.┬áZadovoljni obrazi ┼ítevilnih obiskovalcev so se ┼że na samem koncertu zahvalili vsem nastopajo─Źim, prostovoljcem in drugim, ki so omogo─Źili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognji┼í─Źe. Scenarij je pripravil msgr. Franci Trstenjak in koncert je re┼żiral Toma┼ż ┼ávigelj.

┬╗Vsak o nas hrepeni po toplini doma. Kaj pomeni dom ugotovimo ┼íele, ko smo zanj prikraj┼íani zaradi tega ali onega vzroka. Nocoj ┼íe posebej mislimo na vse dru┼żine, ki so v stiski, ne samo duhovni, ampak tudi materialni. Najve─Ź, kar jim lahko poklonimo, je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na ta na─Źin posku┼íajo sodelavci Karitas graditi dom za dru┼żine v stiski. Skupaj s toplino besed pa je potrebna tudi materialna pomo─Ź. Prostovoljci Karitas lahko v tem smislu pomagajo prizadetim le z va┼íimi darovi. V obliki konkretne pomo─Źi jih ┼żelijo ponesti 20.000 dru┼żinam v Sloveniji. Tudi to leto je marsikatera dru┼żina v preizku┼ínjah zaradi brezposelnosti, bolezni, huj┼íih nesre─Ź ter prenizkih in nerednih dohodkov. S svojo dobroto boste pomagali dru┼żinam, ┼íe posebej otrokom, da bodo lahko ┼żivo za─Źutili pozornost va┼íega srca. Va┼ía dobrota bo olaj┼íala njihove stiske in jih bo nagovorila za bolj son─Źen pogled v prihodnost. Hvala vsem vam, ki ste oziroma ┼íe boste z odprtim srcem zato odgovorimo na leto┼ínji Klic dobrote in dobroto na┼íega srca delimo z dru┼żinami v stiski. Naj bo med nami po tem koncertu ve─Ź dru┼żin, ki bodo zopet za─Źutile toplino doma! nas je nagovoril msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas.

Ob geslu leto┼ínjega koncerta ┬╗Kje sem doma?┬ź so besede in misli s poslu┼íalci in gledalci delili Ida Ba┼í, Danica Godec, Janez Dolinar┬áin┬áJure Se┼íek, iz studia v Ljubljani pa nas je nagovarjala┬áBernarda ┼Żarn v dru┼żbi skavtov in prostovoljcev Karitas.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomo─Ź slovenskim dru┼żinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta in po koncertu s skupnimi mo─Źmi zbralo ┬á157.499,00 EUR. Akcija zbiranja za dru┼żine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki bodo mnogim dru┼żinam prinesli toplino v njihove domove.

Iskrena zahvala vsem nastopajo─Źim pevcem in glasbenikom.

Na leto┼ínjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Orkester slovenske vojske pod vodstvom Andreje ┼áolar. K dobroti in solidarnosti z┬á 20. 000 dru┼żinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v razli─Źnih programih pomo─Źi so nas pozivali tudi: David Jagodic Trio Vivere, Katrinas, |Klemen Torkar, Eva Hren, Pia Brodnik, Majda Petan, Elena Dobravec, Oto Pestner, Ga┼íper Rifelj, Iva Stani─Ź, Andrej Jerman, Omar Naber, Modrijani, ┬áRobi Novak, Branka Kraner in Nu┼ía Derenda.

Prireditev v dvorani Golovec so omogo─Źili: Mesta ob─Źina Celje, Celjski Sejem, ZPO Celje d.o.o., SAZAS, Sanjska obleka, Cvetli─Źarna Gardenia Ars florae d.d., PGD Lokrovec ÔÇô Dobrova,┬á Slovenski Skavti in Skavtinje, Dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene ┼íole Celje, Gorenje Gostinstvo.
Posebna zahvala je namenjena tudi ┼ítevilnim prostovoljcem Karitas, ki so z marljivim delom omogo─Źili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci ┼żupnijskih Karitas Lendava, Turni┼í─Źe, Bogojina, Beltinci, Ljutomer, Razkri┼żje, Mala Nedelja, Murska Sobota, Cankova, Petrov─Źe, Gotovlje, Vransko, Nova Cerkev, Ponikva, Mozirje, Lu─Źe in Polzela.

Zahvaljujemo se tudi vsem radijskim postajam, ─Źasopisnim hi┼íam in spletnim portalom, ┼íirom po Sloveniji, ki so v mesecu novembru ┼íirila glas o dobrodelnem koncertu in┬ávabili na dogodek. Imena medijev so objavljena na┬áwww.karitas.si/akcije/klic-dobrote ┬á.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi ┼íe ┼żeleli darovati, to lahko storijo po telefonski ┼ítevilki 01/300ÔÇô59ÔÇô60, na spletni strani┬áSlovenske karitas┬áwww.karitas.si┬áali z neposrednim nakazilom na Slovensko karitas, SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 3514, Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas