Vabilo na 24. dobrodelni Decathlon študentski tek na grad

V ponedeljek, 22. maja 2017 vas vabimo na tradicionalni ┼ítudentski tek po ljubljanskih ulicah od Pre┼íernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi leto┼ínji ┼ítudentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom ÔÇ×Sem ┼ítudent in pomagamÔÇŁ bomo zbirali prehrambene izdelke ter ┼íolske potreb┼í─Źine za slovenske dru┼żine v stiski, ki jim pomaga Karitas. Prvih 1.800 udele┼żencev prejme spominsko majico 24. Decathlon ┼ítudentskega teka na grad. Pridru┼żi se nam tudi ti. ┬áPrijave sprejemamo do petka, 19. maja. Za ve─Ź klikni tukaj.

Teka se lahko udele┼żite rekreativno ÔÇô brez meritve ─Źasa ali tekmovalno ÔÇô z meritvijo ─Źasa. Prijave v tekmovalno kategorijo ÔÇô z meritvijo ─Źasa ÔÇô bomo sprejemali do petka, ┬á19. maja, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo mo┼żno na dan teka na Pre┼íernovem trgu med 16:00 in 18:00.

┼átudentski tek na grad je mno┼żi─Źna ┼íportno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega ┼żivljenje. S prireditvijo ┼átudentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje ÔÇô spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblik ┼íportno gibalne aktivnosti. ┼átudentski tek na grad je prispevek ┼ítudentskega ┼íporta Ljubljani, kot univerzitetnemu mestu in prispevek ┼íportnemu utripu Ljubljane. Traso dolgo 2,5 km je v 22-ih teka┼íkih izvedbah preteklo ┼że ve─Ź kot 22.000 teka─Źic in teka─Źev.

┼átudentski tek na grad se je uveljavil, kot pripoznana blagovna znamka, tako me ┼ítudenti, kot med prebivalci Ljubljane. ┼átudentski tek na grad je ena izmed najbolj mno┼żi─Źnih teka┼íkih prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udele┼żi med 1.500 in 2.000 teka─Źev in teka─Źic. ┼átudentski tek na grad je edina brezpla─Źna mno┼żi─Źna teka┼íka prireditev v Ljubljani. Z ve─Źjim ┼ítevilom udele┼żencev se lahko pona┼íata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Vsi udele┼żenci ┼átudentskega teka na grda ob prihodu v cilj prejmejo brezpla─Źno spominsko majico teka. Za najhitrej┼íe v vseh kategorijah pa bo glavni pokrovilje teka ÔÇô Decathlon Ljubljana ÔÇô zagotovil lepe nagrade.

24. Decathlon ┼ítudentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ┼áOU v Ljubljani, Mestna ob─Źina Ljubljana, ┼áportna unija Slovenije, Ministrstvo za izobra┼żevanje, znanost in ┼íport, Univerza v Ljubljani, Timing Ljubljana, ┼áportni dnevnih EkipaSN, Val202 ter Zavod ┼áKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana.