┼átudijski program “Karitativno delo”

Teolo┼íka fakulteta za svoje diplomante in za sodelavce Karitas prvi─Ź pripravlja enoletni ┼ítudijski program, ki ┼żeli prispevati k bolj zavzetemu in kakovostnemu karitativnemu delu v ┼żupnijah in v karitativnih ustanovah.

Skozi ┼ítudijski program se bodo ┼ítudentje sre─Źevali na eni strani s sodobnim ─Źlovekom, ki ima razne socialne ali druge probleme in je v stiski, na drugi strani pa s karitativnim delavcem, ki mu ┼żeli biti v pomo─Ź in oporo na ─Źim bolj ustrezen in u─Źinkovit na─Źin s posebnim poudarkom na ohranitvi ─Źlove┼íkega dostojanstva.

Obvezni program vklju─Źuje raziskovanje socialnih problemov in stisk, eti─Źno-moralne dileme v karitativnem delu, obravnavanje bibli─Źne prakse v karitativnem delu,spoznavanje strukture karitativnega in socialnega dela v dru┼żbi in Cerkvi ter u─Źenje na─Źina komuniciranja v karitativnem delu.
Z izbirnimi predmeti slu┼íatelji podrobneje spoznajo karitativno delo na ┼żupnijski, ┼íkofijski, Slovenski karitas in drugih socialnih ustanovah ter se usposobijo za razli─Źne operativne naloge.

Program je namenjen vsem, ki ┼że delujejo na razli─Źnih podro─Źjih karitativnega udejstvovanja ter tistim, ki si ┼żelijo v bodo─Źe kot prostovoljci sodelovati na tem podro─Źju.

V ┼ítudijski program se kot redni ┼ítudentje lahko vpi┼íejo diplomanti starih visoko┼íolskih in univerzitetnih programov ter prve ali druge bolonjske stopnje ┼ítudijskih programov teolo┼íkih, socialnih in dru┼żboslovnih smeri ter diplomanti drugih vi┼íje┼íolskih/strokovnih in visoko┼íolskih podro─Źij. Slednjim lahko po potrebi komisija za ┼ítudijske zadeve UL TEOF dolo─Źi diferencialne izpite.

Kot gostje oziroma izredni ┼ítudetje se lahko izpopolnjevanja udele┼żijo tudi tisti, ki imajo zaklju─Źeno srednje┼íolsko izobrazbo in za svoje izobra┼żevanje ne prejmejo formalnega potrdila visoko┼íolskega zavoda.

Vpis poteka na UL TEOF v Ljubljani. Prvi in edini vpis v letošnjem letu bo predvidoma 15. novembra.

Podrobnosti o programu:

Zgibanka

Predmetnik in predavatelji

Pogoji za vpis in potek predavanj

 

Dodatne informacije:

Teološka fakulteta
Poljanska 4, 1000 Ljubljana
tel.: 01/434 58 18, faks: 01/434 58 54
e-po┼íta: [email protected]
splet: http://www. teof.uni-lj.si

Slovenska karitas
Kristanova 1, 1000 Ljubljana
tel.: 01/300 59 60, faks: 01/232 31 86
e-po┼íta: [email protected]
splet: http://www.karitas.si