S sestro Bogdano Kav─Źi─Ź pomagajmo ljudem v Centralni Afriki

Razmere v Centralnoafri┼íki republiki so sedaj zelo slabe. Dr┼żavo so marca letos zajeli tudi hudi nemiri z nasiljem upornikov. ┬á┼áole in ceste so bile zaprte, usahnile so zaloge goriva in zdravil, ljudje so vse bolj la─Źni in revni ÔÇŽ

┬╗Napadi bodo sigurno ┼íe trajali, ni sigurnosti, ampak s tem je treba ┼żiveti┬ź, je dejala s. Bogdana, ki prosi slovenske dobrotnike za pomo─Ź, da bodo lahko zagotovili zdravila in medicinski material za dispanzer, kjer pomagajo predvsem ┼żenskam in otrokom. Samo pri zadnjih pregledih so odkrili ve─Ź 100 podhranjenih otrok in jim tudi pomagali. Za zdravila in medicinski material, ki ga mese─Źno porabijo za oskrbo ljudi v dispanzerju potrebujejo pribli┼żno 2.000 EUR. S. Bogdana pravi, da je rev┼í─Źina v tej dr┼żavi sedaj ve─Źja, kot je bila pred 40 leti, ko je pri┼íla v Ruando in Burundi.

Na vse vas se obra─Źamo s pro┼ínjo, da vsaj simbolno ali konkretneje pomagate sestri Bogdani in ljudem v Centralnoafri┼íki Republiki. Svoj dar naka┼że lahko naka┼żete preko SMS sporo─Źila na 1919, s klju─Źno besedo Afrika in prispevate 1 EUR ali Afrika5 in prispevate 5 EUR.

Na Slovenski karitas sodelujemo z misijonarko sestro Bogdano Kav─Źi─Ź ┼że sedmo leto. Sestra Bogdana je delovala 40 let v Ruandi in Burundiju, kjer smo na Karitas v zadnjih letih v sodelovanju z njo podprli razli─Źne projekte, kot gradnjo nove porodni┼ínice in obnovo zdravstvenega centra v kraju Ruzo v Burundiju ter za─Źeli z akcijo Z delom do dostojnega ┼żivljenja, s pomo─Źjo katere pomagamo star┼íem iz 63 revnim dru┼żinam v Kigaliju, da lahko z lastnim delom pre┼żivijo svoje dru┼żine idr.

Od lanskega junija naprej s. Bogdana deluje v Centralnoafri┼íki Republiki, kjer je skupaj s ┼ítirimi sestrami ustanovila nov misijon na pode┼żelju na obmo─Źju ┼żupnije Safa, kjer ┼żivi pribli┼żno 25.000 prebivalcev. Sestre tam delujejo predvsem na podro─Źju zdravstva – v dispanzerju, kjer oskrbujejo lokalno prebivalstvo.

Sr─Źna hvala vsem za solidarnost ┼że v naprej!

Jana Lampe, sodelavka Slovenske karitas