Namenitev dela dohodnine v prihodnje

V skladu z novim zakonom o dohodnini in uredbo vlade RS je Slovenska karitas kot humanitarna in dobrodelna organizacija upravi─Źena, da ji dav─Źni zavezanci lahko namenijo 0,5 % odmerjene dohodnine. Dav─Źna ┼ítevilka Slovenske karitas je 20210795.

Kdor se do konca aprila 2007 ┼íe ni odlo─Źil za namenitev dela dohodnine ali pa ┼żeli spremeniti svojo odlo─Źitev, lahko to stori kadarkoli v prihodnosti in sicer tako, da izpolni obrazec in ga posreduje svojemu pristojnemu dav─Źnemu uradu. Pred-izpolnjen obrazec s podatki Slovenske karitas je v pdf obliki na voljo na http://www.karitas.si/gradiva/namenitev.pdf

Obrazec lahko dobite tudi v fizi─Źni obliki na Slovenski karitas na telefonski ┼ítevilki 01/300 59 60 ali na [email protected]  Kot je razvidno, je na obrazec potrebno vnesti svoje ime, naslov, dav─Źno ┼ítevilko, pristojni dav─Źni urad, datum in podpis. Izpolnjen obrazec lahko oddamo osebno na pristojnem dav─Źnem uradu ali ga po┼íljemo s priporo─Źeno po┼íto. Dav─Źni organ upo┼íteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko dav─Źni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Na vseh nivojih Karitas; ┼żupnijskem, ┼íkofijskem ali slovenskem, se trudimo in smo hvale┼żni za vsak cent, ki ga prispevajo darovalci, saj se ┼ítevilo prosilcev, ki prihajajo na Karitas iz leta v leto pove─Źuje.

Hvala! Slovenska karitas Podrobne informacije: 01/ 300 59 60