Športni vikend Ljubljanica

Tek podnebne solidarnosti ve─Ź kot uspel!

Tek podnebne solidarnosti v Okviru ┼íportnega vikenda Ljubljanica, v petek, 9. 9. 2011, ve─Ź kot uspel!
Za podnebno solidarnost je teklo ve─Ź kot 150 u─Źencev, dijakov, u─Źiteljev in profesorjev ter 19 ostalih solidarnih teka─Źev, ki so skupaj pretekli 698 km.Teka─Źi so bili zelo motivirani, posamezni u─Źenci so pretekli tudi po 8 km . S teka─Źi je tekla tudi aktualna Miss Slovenije Lana Mahni─Ź Jeko┼í (3,5 km), generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic in direktor Zavoda Pelikan Karitas.


S teka─Źi je tekla tudi Miss Slovenije Lana Mahni─Ź Jeko┼í (3,5 km).
” Svoje kilometre namenjam vsem tistim, ki so prizadeti zaradi klimatskih sprememb. Izpostavila bi otroke v Afriki, ki trpijo zaradi podhranjenosti in pomanjkanja pitne vode …

 

Najbolj teka┼íko solidarna osnovna ┼íola je postala O┼á Vrhovci, z mentorico Ur┼íko Jan─Źar (pretekli so 233 km), najbolj teka┼íko solidarna srednja ┼íola pa Srednja zdravstvena ┼íola Murska Sobota, z mentorjem g. Bojanom ┼áebjanom (pretekli so 96,5 km), najbolj solidarni teka─Ź v kategoriji splo┼ína javnost pa je postal ┼átefan Ko┼íir.

K gradnji kroga podnebne solidarnosti okoli planeta Zemlja, za kar bo potrebno prete─Źi 40.075 km, so svoje prete─Źene kilometre prispevale tudi O┼á Be┼żigrad (158 km), O┼á Oskarja Kova─Źi─Źa iz LJ (96 km) ter Srednja vzgojiteljska ┼íola in gimnazija LJ (75,5 km). Do sedaj smo skupaj s slovenskimi osnovno┼íolci, srednje┼íolci, ┼ítudenti in ostalimi solidarnimi teka─Źi pretekli ┼że ve─Ź kot polovi─Źno pot okoli Zemlje in sicer 20.367,33 km.

Za zabavo na omenjenem dogodku je poskrbela skupina Trinajsta pla─Źa.

V tem ┼íolskem teku nadaljujemo Tek podnebne solidarnosti po osnovnih in srednjih ┼íolah ter na ┼átudentskem teku na grad. Vabimo pa tudi vse teka─Źe, ki bi se nam radi pridru┼żili, da se nam pridru┼żijo na Ljubljanskem maratonu. Hvala vsem, ker vam je mar za soljudi na drugem koncu sveta! Ve─Ź