Karitas 5750 otrokom razdelila za 208.788 EUR ┼íolskih potreb┼í─Źin

V poletnih mesecih je Karitas po vsej Sloveniji 5750 socialno ogro┼żenim osnovno┼íolskim otrokom razdelila za 208.788 EUR pomo─Źi v obliki ┼íolskih potreb┼í─Źin. Sredstva za pomo─Ź so bila zbrana v akciji Otroci nas potrebujejo, preostali ve─Źji del pa je prispevala Fundacija invalidskih in humanitarnih organizacij. Glavnina pomo─Źi Karitas s ┼íolskimi potreb┼í─Źinami se s septembrom zaklju─Źuje. V manj┼íem obsegu in za posamezne izjemne primere bo tovrstna pomo─Ź poteka tudi preko celega ┼íolskega leta.

V akciji »Brezpla─Źni delovni zvezki za dru┼żine s 5 otroki in ve─Ź« je 529 otrok prejelo za ve─Ź kot 20.000 EUR delovnih zvezkov, ki so jih poklonile zalo┼żbe Ataja d.o.o.,  i 2 d.o.o., Mladinska knjiga Zalo┼żba d.d., Zalo┼żba Rokus Klett d.o.o. in Zalo┼żba Tangram. V sklopu programa Posvojitev na razdaljo so v poletnih mesecih star┼íi 210 otrok prejeli dodatnih 16.000 EUR pomo─Źi. Preostala pomo─Ź v vi┼íini 172.788 EUR pa je bila 5011 otrokom razdeljena na ┼íkofijskih in ┼żupnijskih Karitas neposredno v obliki naro─Źilnic za zalo┼żbe, delovnih zvezkov ter zvezkov in drugih potreb┼í─Źin.

Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, ki so omogo─Źili pomo─Ź. ┼átevilni star┼íi so bili veseli tovrstne pomo─Źi, saj je nakup ┼íolskih potreb┼í─Źin za mnoge dru┼żine zelo velika finan─Źna obremenitev, ki jo sami ne zmorejo.

Slovenska Karitas