Dobrodelna akcija Pokloni zvezek

Slovenska Karitas letos tretje leto zapored v mesecu maju organizira zbiranje zvezkov za socialno ogro┼żene otroke. Akcija z naslovom Pokloni zvezek poteka v osnovnih ┼íolah in je lepo sprejeta med otroki, u─Źitelji in star┼íi. Lani so v okviru istoimenske akcije zbrali 13.873 zvezkov. Na nekaterih ┼íolah so na temo solidarnosti s sovrstniki organizirali tudi razli─Źne dogodke, prireditve in razstave.

Letos se je na povabilo Slovenske Karitas do danes prijavilo ┼że 194 osnovnih ┼íol z vseh koncev Slovenije. Osnovno┼íolci bodo v teh dneh za─Źeli z zbiranjem velikih ─Źrtastih zvezkov za pomo─Ź sovrstnikom. U─Źenci so povabljeni, da na poseben karton─Źek zapi┼íejo prijateljski pozdrav svojemu sovrstniku in karton─Źek vstavijo v enega izmed zvezkov, ki jih poklanjajo. Na kartico lahko tudi kaj nari┼íejo ali zapi┼íejo misel ali verz.

Zbiranje zvezkov bo potekalo do 10. junija letos. Zbrane zvezke bo Karitas v mesecu juliju in avgustu razdelila med socialno ogro┼żene otroke.

Stiske ┼ítevilnih dru┼żin so na za─Źetku ┼íolskega leta velike. Za─Źnejo se ┼że konec maja in na za─Źetku junija, ko otroci v ┼íoli prejmejo sezname s ┼íolskimi potreb┼í─Źinami, ki jih bodo potrebovali v prihodnjem ┼íolskem letu. Tudi letos dru┼żine prosijo za pomo─Ź, posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti star┼íev, bolezni ali drugih okoli┼í─Źin. Lani je Karitas po vsej Sloveniji pomagala 10.222 osnovno┼íolcem. Otroci so prejeli pakete s potreb┼í─Źinami in delovnimi zvezki, ┼ítevilni pa tudi bone ali pomo─Ź pri pla─Źilu polo┼żnic za ┼íolske potreb┼í─Źine. K tej pomo─Źi so bili s sporo─Źilom sovrstnikov prilo┼żeni tudi zvezki, ki so jih poklonili otroci v akciji Pokloni zvezek.

Tisti, ki bi ┼żeleli pomagati dru┼żinam s ┼íoloobvezni otroki v stiski, lahko to storijo tudi s poslanim SMS sporo─Źilom s klju─Źno besedo KARITAS na 1919. S sporo─Źilom bodo darovali 1,0 €.

Dodatne informacije o akciji in gradiva v elektronski obliki so na voljo na spletni strani www.karitas.si/zvezek